A l’abril de 2019, quan Les Montses estaven enregistrant en el seu segon disc PAPALLONES AL CAP als estudis Grabaciones Silvestres amb Marc Parrot, van decidir incloure la cançó NAVEGANTS, un cant a la llibertat i els perills que comporta aconseguir-la, una lletra que mostra la problemàtica que viu un munt de gent que ha de marxar de casa seva per força major. NAVEGANTS s’inspira sobretot en el drama que s’està vivint en el nostre Mediterrani, el mateix que ens omple d’orgull i banya les nostres pells, aquest Mar que alhora esperança però també somnis trencats i insolidaritat humana.

LES MONTSES han volgut aportar el seu granet de sorra a aquesta causa, una situació que els hi remou per dins i que els omple d’impotència I han decidit  -juntament amb  la discogràfica KRIK MUSIC, Music Bus i l’organització OPEN ARMS-  que TOTS els guanys que generi del tema NAVEGANTS vagin íntegrament a l’organització OPEN ARMS. La cançó es trobarà en format single (Edició especial) a totes les plataformes digital a partir del divendres 29 de maig i es podrà adquirir per 0,99€ a les botigues digitals. L’acompanyarà un clip amb imatges cedides per OPEN ARMS on mostren el treball incansable que realitzen arreu del món, treballant SEMPRE, per garantir els DRETS HUMANS de persones com nosaltres, gent que busca una sortida a les seves vides i que en moltes ocasions acaba sent la seva mort. Guerres, interessos econòmics, missatges xenòfobs, ho veiem tot des de la llunyania, com si no anés amb nosaltres, els mitjans de comunicació ho difonen com si fos una sèrie de ficció, no és així, és sense dubte un genocidi que estem permeten i que converteix el nostre preuat i turístic MEDITERRANI en el cementiri més gran del món.

LES MONTSES estan eternament agraïts la gran tasca que aquesta organització porta a terme dia a dia, un petit gest per intentar canviar el món. OPEN ARMS està sempre que se’ls necessita, com s’ha demostrat aquests dies, no només són al Mar, sinó també a Terra, sumant-se als esforços del projecte liderat per Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet per aïllar el Covid’19 de les nostres vides, des del dia 1 de confinament, Open Arms s’ha implicat a la recerca per tal d’erradicar la malaltia i protegir la societat mundial, perquè la seva intervenció no només té un impacte local, sinó mundial, ja que a part de passar a l’acció, alcen la veu per posar de manifest les injustícies i conscienciar-nos del món que estem creant amb cada una de les nostres accions.

 

 

 

2020 Les Montses

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *